Головна Новини Суспільство події Топ-менеджерів банку підозрюють у крадіжці мільярдів гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-менеджерів банку підозрюють у крадіжці мільярдів гривень

Кошти з рахунків українського банку списали відразу, після того, як установу було визнано неплатоспроможною

5 серпня 2019, 19:11 comments1759
Поділіться публікацією:
Топ-менеджерів банку підозрюють у крадіжці мільярдів гривень

В Україні викрили схему за розтрату і присвоєння коштів банку. У цьому підозрюють самих топ-менеджерів банку, передає прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, протягом 2007-2014 років в іноземних банках офшорна компанія відкрила кредитні лінії.

"Надалі між банками (з іноземної та української сторони) були укладені договори застави на загальну суму 113 мільйонів доларів США, в яких український банк поручився за офшорну компанію власними коштами. Вони були розміщені на кореспондентських рахунках у банках-нерезидентах. У 2015 році за невиконання договірних зобов'язань з боку офшорної компанії, іноземні банки стягують заставне майно поручителя, зокрема списують з кореспондентських рахунків українського банку 113 млрд доларів США. Кошти з рахунків українського банку, який виступав поручителем, були списані відразу, після того, як він був визнаний неплатоспроможним", — йдеться в повідомленні.

Оперативники зібрали матеріали, в яких є докази щодо підозрюваних у цьому злочині.

"Сьогодні, 5 липня, слідчі центрального апарату Головного бюро розслідувань (ДБР) при оперативному супроводі Департаменту захисту економіки Нацполіції повідомили про підозру екс-заступнику голови правління та начальнику управління банку", — пояснили в Департаменті захисту економіки Нацполіції України.

Колишньому топ-чиновнику інкримінують вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Керівнику управління висувають звинувачення за ч. 5 ст. 27 (види співучасників) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Вирішується питання про обрання екс-заступнику голови правління та начальнику управління банку запобіжного заходу.

Раніше, видання "Комментарии" писало про те, як неплатоспроможні банки борються з НБУ в судах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!