Головна Новини Суспільство події СБУ затримала 19-річного радикала, який планував теракт на концерті "95 Кварталу" у Сумській області
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала 19-річного радикала, який планував теракт на концерті "95 Кварталу" у Сумській області

СБУ вдалося запобігти провокації на масовому заході

20 серпня 2019, 13:03 comments2241
Поділіться публікацією:
СБУ затримала 19-річного радикала, який планував теракт на концерті "95 Кварталу" у Сумській області

Співробітники Служби безпеки України затримали члена радикальної угруповання за підозрою в підготовці теракту під час святкування Дня прапора і концерту "95 Кварталу" у Сумській області.

"В Сумській області Служба безпеки України попередила провокації під час масових акцій напередодні Дня Незалежності України", — сказано в повідомленні СБУ.
Зазначено, що співробітники спецслужби під процесуальним керівництвом прокуратури затримали 19-річного сумчанина, який є членом радикального молодіжного угрупування.
Правоохоронці вважають, що він разом зі спільниками планував підірвати боєприпаси та вибухівку в місцях масового скупчення людей.
"Правоохоронці вилучили за місцем проживання зловмисників гранату Ф-1, боєприпаси і вибухові речовини. Слідство перевіряє версію про підготовку провокаційних акцій під час масових заходів, у тому числі у культових приміщеннях, а також під час урочистостей з нагоди святкування Дня Прапора України та проведення концерту "KVARTAL-FEST" 23 серпня на території Сумської області", — сказано в повідомленні.
Підготовлено повідомлення про підозрі у вчиненні злочинів.
Досудове слідство триває.

Як повідомляв сайт "Коментарі", підозрюваному у терактах в Парижі (Франція) Салах Абдесламу висунули звинувачення в причетності до вибухів у Брюсселі (Бельгія). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Абдеслама звинувачують в "участі в діяльності терористичної групи", але прокурори не розкривають деталі його ролі у вибухах в аеропорту Брюсселя і міському метро 22 березня 2016 року. Тоді загинули 32 людини, ще 340 отримали травми.

Відповідальність за вибухи взяло на себе угруповання "Ісламська держава".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!