Головна Новини Суспільство події Бразилія відмовиться від 22-мільйонної пожертви на допомогу тропічним лісам Амазонки
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилія відмовиться від 22-мільйонної пожертви на допомогу тропічним лісам Амазонки

У Бразилії вважають допомогу спробою отримати владу в країні

28 серпня 2019, 19:30 comments7305
Поділіться публікацією:
Бразилія відмовиться від 22-мільйонної пожертви на допомогу тропічним лісам Амазонки

Оскільки пожежі в бразильській Амазонії все ще вирують, деякі світові лідери на саміті G7 у Франції погодилися виділити 20 млн євро (22 млн дол.), щоб допомогти Бразилії. Проте в країні заявили, що не зацікавлені в цьому. Адміністрація Болсонару відхилила мільйони доларів допомоги і звинуватила президента Франції Емманюеля Макрона, який допоміг очолити збори, в "колоніальних" намірах.
"Спасибі, але, можливо, ці ресурси більш актуальні для лісовідновлення Європи", — сказав Онікс Лоренцоні, голова штабу бразильської мережі мовлення Globo.
Президент Бразилії Жаїр Болсонару особисто відкинув допомогу і прийняв пропозиція як слабо завуальовану спробу контролювати Амазонію колоніальними державами, повідомивши про це у твіттері.
"Макрон не може навіть запобігти пожежі в церкві, яка є об'єктом Всесвітньої спадщини", — додав він, маючи на увазі пожежу в Нотр-Дам у квітні цього року.
Зіткнувшись з безпрецедентною негативною реакцією з боку міжнародного співтовариства, Бразилія зробила деякі незалежні дії щодо припинення пожеж. За останні кілька днів голова оголосив про плани висунути 700 військовослужбовців і до 28 мільярдів бразильських реалів (6,8 млрд дол.) для боротьби з пожежами.
Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, де на Землі ще живуть дракони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!