Прокуратура повідомила про підозру співвласнику готелю "Токіо Стар"

Підозрюваний переховується від органу досудового розслідування

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру співвласнику готелю "Токіо Стар", де 17 серпня сталася пожежа, в результаті якого загинули дев'ять осіб. Про це повідомляє РБК-Україна посиланням на прес-службу прокуратури.

Як повідомляється, другого власника підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки.

"Сьогодні, 2 вересня, прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили про підозру другому власникові готелю в порушенні вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі дев'яти осіб (ч. 2 ст. 270 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що підозрюваний ховається від органу досудового розслідування.

"У зв'язку з тим, що підозрюваний переховується від органу досудового розслідування, підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного захід у вигляді утримання під вартою, а також про дозвіл на його затримання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 17 серпня, в Одесі сталася пожежа в готелі "Токіо Стар", який має сумнівну славу і номери за дуже низькими цінами. У момент спалаху в будівлі колишнього трамвайного депо, де в більшості номерів немає навіть вікон, перебувало 200 осіб постояльців, в тому числі і персонал. Власником даного закладу є підприємець Вадим Чорний, який, за інформацією місцевих ЗМІ, є позаштатним радником і соратником скандального мера Одеси Геннадія Труханова.

Важливо відзначити, що сам президент України Володимир Зеленський одразу зробив заяву з приводу цієї трагедії і приніс співчуття родичам загиблих. Глава держави визначив, що простежить, щоб покарання для винних у пожежі, що сталася вночі в Одесі, відповідало нормам закону.