Головна Новини Суспільство події Почалося розслідування про найгучнішому біологічну зброю США
commentss НОВИНИ Всі новини

Почалося розслідування про найгучнішому біологічну зброю США

Було розповсюдження хвороби Лайма результатом військового експерименту помилковим? Це може звучати як теорія змови, але тепер це питання є предметом розслідування, випущеного Палатою представників США

18 вересня 2019, 22:00 comments4513
Поділіться публікацією:
Почалося розслідування про найгучнішому біологічну зброю США

Розслідування було опубліковано в поправці, запропонованої минулого тижня конгресменом-республіканцем з Нью-Джерсі Крісом Смітом у рамках Закону про затвердження державної оборони 2020 року. У звіті буде розглянуто питання про те, чи проводив Пентагон експерименти з кліщовий хворобою Лайма в якості біологічної зброї під час холодної війни.

До тих пір, поки президент Ніксон не заборонив урядові дослідження в галузі біологічної зброї в 1969 році, холодна війна була часом, коли США вкладали значні кошти в дослідження агентів біологічної війни. У кількох інтерв'ю та коментарях, зроблених ближче до кінця свого життя, Бургдорфер вказав, що він брав участь у дослідженні біологічної зброї для американських військових в форт Детрік в штаті Меріленд. Хоча подробиці залишаються туманними, він, як повідомляється, підтвердив, що працював над дослідженням кліщового біологічної зброї.

Хвороба Лайма, яку досліджували вчені, викликається бактерією Borrelia burgdorferi і передається людині через укус інфікованих кліщів. Девід Грегорі і Деббі Маршалл.

Офіційна історія свідчить, що хвороба Лайма була виявлена тільки після того, як група людей захворіла незвичайною інфекцією в околицях міста Лайм, штат Коннектикут. Незважаючи на те, що існує мало доказів того, що хвороба існувала століттями, її походження вже давно оповите таємницею. 

Вона стала найпоширенішою кліщовою хворобою в США, "переслідуючи" більше 300 000 чоловік у всіх штатах, крім Гаваїв. Хвороба дуже виснажлива. Вона часто починається з таких симптомів, як пропасниця, головний біль, втома і характерна шкірний висип, також може перерости в хронічне захворювання, при якому інфекція поширюється на суглоби, серце і нервову систему.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!