Почалося розслідування про найгучнішому біологічну зброю США

Було розповсюдження хвороби Лайма результатом військового експерименту помилковим? Це може звучати як теорія змови, але тепер це питання є предметом розслідування, випущеного Палатою представників США

Розслідування було опубліковано в поправці, запропонованої минулого тижня конгресменом-республіканцем з Нью-Джерсі Крісом Смітом у рамках Закону про затвердження державної оборони 2020 року. У звіті буде розглянуто питання про те, чи проводив Пентагон експерименти з кліщовий хворобою Лайма в якості біологічної зброї під час холодної війни.

До тих пір, поки президент Ніксон не заборонив урядові дослідження в галузі біологічної зброї в 1969 році, холодна війна була часом, коли США вкладали значні кошти в дослідження агентів біологічної війни. У кількох інтерв'ю та коментарях, зроблених ближче до кінця свого життя, Бургдорфер вказав, що він брав участь у дослідженні біологічної зброї для американських військових в форт Детрік в штаті Меріленд. Хоча подробиці залишаються туманними, він, як повідомляється, підтвердив, що працював над дослідженням кліщового біологічної зброї.

Хвороба Лайма, яку досліджували вчені, викликається бактерією Borrelia burgdorferi і передається людині через укус інфікованих кліщів. Девід Грегорі і Деббі Маршалл.

Офіційна історія свідчить, що хвороба Лайма була виявлена тільки після того, як група людей захворіла незвичайною інфекцією в околицях міста Лайм, штат Коннектикут. Незважаючи на те, що існує мало доказів того, що хвороба існувала століттями, її походження вже давно оповите таємницею.

Вона стала найпоширенішою кліщовою хворобою в США, "переслідуючи" більше 300 000 чоловік у всіх штатах, крім Гаваїв. Хвороба дуже виснажлива. Вона часто починається з таких симптомів, як пропасниця, головний біль, втома і характерна шкірний висип, також може перерости в хронічне захворювання, при якому інфекція поширюється на суглоби, серце і нервову систему.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!