Головна Новини Суспільство події Один з найбільших вулканів планети готується до виверження
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з найбільших вулканів планети готується до виверження

Вулканічні виверження важко передбачити, але спостереження показали, що найбільший і потужний вулкан на Іо вивергається з відносно регулярним графіком

18 вересня 2019, 23:00 comments2609
Поділіться публікацією:
Один з найбільших вулканів планети готується до виверження

Очікується, що виверження вулкана Локі відбудеться в кінці вересня 2019 року, згідно плакату старшого наукового співробітника Інституту планетології Джулі Ратбун, представленого на Спільній нараді EPSC-DPS 2019 в Женеві.

"Локі — найбільший і потужний вулкан на Іо, настільки яскравий в інфрачервоному діапазоні, що ми можемо виявити його за допомогою телескопів на Землі", — сказав Ратбун. Грунтуючись на більш ніж 20-річних спостереженнях, Локі вивергається з відносно регулярним графіком. У 2002 році Рэтбун опублікував документ, який засвідчує, що графік був приблизно кожні 540 днів протягом 1990-х років. В даний час, схоже, це приблизно кожні 475 днів.

Вулкани так складно передбачити, тому що вони дуже складні для розуміння. На вулканічні виверження впливають багато факторів, в тому числі швидкість надходження магми, її склад і наявність бульбашок в магмі. Тип породи, в якій знаходиться вулкан, стан руйнування породи і багато інших факторів.

Локі може бути передбачуваним, тому що він дуже великий. Однак люди повинні бути обережні, тому що Локі названий на честь бога-ошуканця, тому будь-які прогнози можуть бути помилковими. На початку 2000-х років, коли був виявлений 540-денний графік, поведінка Локі змінилося і не виявляло періодичного характеру знову приблизно до 2013 року.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, в чому особливість новинки від Apple IPhone 11 pro. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!