Головна Новини Суспільство події "Ні капітуляції": по Україні проходять акції проти "формули Штайнмайера"
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ні капітуляції": по Україні проходять акції проти "формули Штайнмайера"

Учасники протесту впевнені, що це крок до капітуляції України

2 жовтня 2019, 20:52 comments4480
Поділіться публікацією:
"Ні капітуляції": по Україні проходять акції проти "формули Штайнмайера"

Підписання "формули Штайнмайера", що наділяє окупований Донбас особливим правовим статусом, викликало хвилю протестів в українському суспільстві. Сьогодні в багатьох містах України проходять мітинги протесту, що закликають президента Володимира Зеленського скасувати угоду, яке несе ознаки капітуляції незалежної держави перед терористами і окупантами.

Так, зараз в столиці на імпровізованій сцені біля стели Незалежності учасники заявляють, що "формула Штайнмайера" — це поразка України.

"Нас намагаються переконати, що в підписанні немає нічого страшного для України. Але чому ж цього так радіють кремлівські окупанти?", — позначили учасники київського мітингу.

Натовп відповідає улюбленими радикалами кричалками: "Путін х @ ло" і "Слава Україні!". Також періодично лунають вигуки "зелю геть!".

picture

Також і у Львові в холі обласної ради відбувся брифінг з створенню "Штабу захисту України" — не допустимо капітуляції України. Ініціювали захід праворадикальні громадські організації і патріотичні громадські формування.

picture

Не підтримали підписання "формули" і в Миколаєві, де активісти зібралися в ОДА і по черзі виступали, висловлюючись категорично проти підписання угоди, називаючи його капітуляцією і зрадою інтересів України. Вони також запрошували всіх небайдужих взяти участь у масовій акції в Києві, 14 жовтня. Там вони мають намір вимагати не здійснювати амністію для бойовиків, які не відводити українські війська від лінії розмежування і проводити вибори на Донбасі тільки після того, як територія буде повністю підконтрольна Україні.

До одеського пам'ятника Дюку Рішельє вийшли близько сотні жителів з плакатами, щоб також висловити своє обурення.

"Спочатку на Донбас повинна зайти українська влада, українські ЗМІ, українські партії, якийсь час там попрацювати, вже після цього проводити там вибори. А чи не спочатку ми проводимо вибори, потім відразу вступає в силу закон про особливий статус, і це буде такий як троянський кінь в тілі України. Навіщо таку дурість здійснювати ", — обурений організатор акції протесту Павло Обухов.

picture


Подібні заходи, що зібрали десятки людей на площах або у муніципальних будівель, які потребують не здавати ворогові інтереси незалежної України, стихійно пройшли і в інших містах країни.

Нагадаємо, вчора глава держави Володимир Зеленський провів короткий брифінг, тезисно пояснивши наслідки "формули Штайнмайера" для окупованої частини Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!