Головна Новини Суспільство події Спалах гепатиту А в Чернігові: 15 дітей потрапили в лікарню
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах гепатиту А в Чернігові: 15 дітей потрапили в лікарню

Школярів і працівника харчоблоку госпіталізували у лікарню, де вони перебувають на лікуванні

28 жовтня 2019, 10:03 comments1807
Поділіться публікацією:
Спалах гепатиту А в Чернігові: 15 дітей потрапили в лікарню

У Чернігові 15 школярів з підозрою на гепатит А потрапили в лікарню. Причиною тому могло стати порушення санітарних норм. Про це повідомили у прес-службі ДСНС України.

Так, подія трапилася в середній загальноосвітній школі №7. Ще 27 жовтня в лікарню було госпіталізовано 12 осіб і працівниця харчоблоку.

"Станом на 7 годин 28 жовтня в лікувальному закладі з підозрою на гепатит А на лікуванні знаходиться 15 учнів ЗОШ №7 міста Чернігів. Проводиться комплекс протиепідемічних заходів", — повідомили в ДСНС.

За фактом події в поліції відкрили кримінальне провадження. Проводяться перевірки.

"Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України (!Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь")", — додали в прес-службі Національної поліції в Чернігівській області.

Відзначимо, що санкція статті передбачає обмеження волі до трьох років.

Раніше портал "Коментарі" писав, що в Ужгороді і Києві зафіксовано спалах дифтерії. В результаті небезпечної недуги були госпіталізували 16 осіб, серед яких студенти-іноземці та 9-річна дитина. У п'яти осіб підтвердили діагноз.

За словами медиків, останній масовий випадок захворювання на дифтерію у нашій країні був зареєстрований ще в кінці минулого століття.

“Остання спалах дифтерії зафіксована з 1992 по 1997 рік. Зупинити її не могли протягом п'яти років. Тоді від хвороби померло 700 українців", — ділиться сумною статистикою з "Коментарями" лікар-імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dsns.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!