Подробиці завалу 36 німецьких шахтарів: вибух стався через водень

В результаті НП постраждав німець і поляк, який поранений в голову

Німецькі правоохоронці розповіли подробиці вибуху на шахті Teutschenthal, в результаті якого під землею опинилися в пастці майже 40 осіб. Вже відомо, що НП сталася в 9:00 на так званій греблі, де двоє шахтарів як раз збиралися приступити до роботи. Попередньо, через водень сталася дефлаграція і прогримів вибух: постраждали 24-річний німець і 44-річний громадянин Польщі, яких витягли на поверхню і доставили в лікарню. Відомо, що більше всіх травмований поляк, у якого постраждало обличчя, проте його стан як критичний не оцінюють.

На місце події направили велику кількість спецтехніки та рятувальників. Також до Teutschenthal прибув міністр економіки, науки і дигіталізації землі Саксонія-Анхальт Армін Виллингманн. Через кілька годин усіх 36 людей, які опинилися в пастці на глибині 700 метрів, підняли на поверхню.

Експерти зараз встановлюють точну причину події. За словами начальника відділу гірничої справи Уве Шаарі, фахівці спустяться в шахту, роботу якої призупинили, поки триває розслідування, і встановлять концентрацію газу.

Як вже повідомляли "Коментарі", шахта Teutschenthal була закрита в 1982 році, але протягом 15 останніх років її запустили і модернізували. Зараз тут працює близько сотні шахтарів, і раніше подібних НП тут не відбувалося.