Головна Новини Суспільство події У відділі держтаємниці СБУ вимагали хабарі, - ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

У відділі держтаємниці СБУ вимагали хабарі, - ДБР

Державне бюро розслідувань викрило корупційну схему, яку організували співробітники СБУ

27 листопада 2019, 11:41 comments2248
Поділіться публікацією:
У відділі держтаємниці СБУ вимагали хабарі, - ДБР

У департаменті охорони державної таємниці та ліцензування Служби безпеки України (СБУ) діяла корупційна схема. Про це повідомила перший заступник директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Ольга Варченко.

Так, співробітники цього відділу СБУ регулярно вимагали та одержували незаконні кошти від підприємців. В обмін на гроші "закривали очі" на порушення – обіцяли не складати протоколи та не починати справи. Сума хабарів сягала від 20 до 300 тис грн. "Відмивали" кошти за допомогою підконтрольних підприємств.

За схемою, перший заступник начальника департаменту вказував керівникам управлінь та відділів, у яких підприємців треба "просити" кошти за допомогою морального тиску. Далі кошти, які згоджувались віддати підприємці, переказувалися до благодійного фонду, а вже звідти – на доступні правоохоронцям підприємства рахунки. За словами Варченко, деякі гроші у документах позначалися витраченими на ремонтні роботи в адмінбудівлях департаменту чи закупівлю будматеріалів, а решту готівкою отримували посадовці.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру й обрання запобіжних заходів. Злочинцям загрожує позбавлення волі строком до 10 років із забороною обіймати певні посади та займатися певною діяльністю протягом трьох років (ст. 368 ККУ).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ДБР відкрило справу проти народної депутатки Федини, яка погрожувала президентові України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!