Головна Новини Політика внутрішня політика ДБР направила до Генпрокуратури справу нардепа Федини про погрози Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР направила до Генпрокуратури справу нардепа Федини про погрози Зеленському

Генпрокуратура має направити в Раду подання на нардепа Федину

26 листопада 2019, 13:01 comments2633
Поділіться публікацією:
ДБР направила до Генпрокуратури справу нардепа Федини про погрози Зеленському

Державне бюро розслідувань направило до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента Володимира Зеленського з боку нардепа ("Європейська Солідарність") Софії Федини та волонтера Марії Звіробій, передає прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження кваліфіковано за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза вбивством щодо президента).

"За попередньою інформацією: 26 жовтня 2019 року народна депутатка України та громадянка, перебуваючи у м. Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу "YouTube" та в соціальній мережі "Facebook", під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Президенту України Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю", — сказано в документі.

Крім того, до ГПУ був направлений проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Федини до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 26 жовтня Звіробій та Федина провели у Facebook 45-хвилинний стрім, де звернулися до Володимира Зеленського з нагоди його спілкування з добровольцями в Золотому. Нардеп і волонтер використовували ненормативну лексику, звинувачували президента в проросійської і поразницькій позиції, а також припустили, що він закінчить не своєю смертю.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді звернулася в правоохоронні органи у зв'язку з відеороликом.

Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження щодо Софії Федини і Марії Звіробій. Пізніше ГПУ передала провадження до Держбюро розслідувань.

Глава СБУ Іван Баканов заявив, що Федині та Звіробій загрожує тюремне ув'язнення в разі, якщо лінгвістична експертиза знайде у відеозверненні факт погрози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!