Головна Новини Суспільство події Спалах гепатиту в Чернігові: вже захворіли 44 людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах гепатиту в Чернігові: вже захворіли 44 людини

Спалах гепатиту в Чернігові: зафіксовані нові випадки захворювання

13 грудня 2019, 14:21 comments1513
Поділіться публікацією:
Спалах гепатиту в Чернігові: вже захворіли 44 людини

У Чернігові захворіли на гепатит А 44 людини. З них 30 людей підхопили вірус у великих колективах (28 учнів та 2 особи з персоналу школи №7) і ще 14 осіб — від когось з рідних. Про це повідомляє прес-служба Чернігівської міськради.

Відзначається, що госпіталізовані 42 особи з 44 хворих, в тому числі 27 учнів, 12 дорослих та ще одна дитина, яка не відвідує дитсадок, а також вихованці ДНЗ №45 та ДНЗ №69. Також зареєстрований випадок в ДНЗ №60: там захворів помічник вихователя.

За інформацією відомства, в даний момент в осередках захворювань проведені необхідні заходи, проводиться лабораторне обстеження контактних осіб. За словами медиків, докладаються всі зусилля для того, щоб зменшити поширення хвороби.

Як повідомляло видання "Коментарі", в даний час існує декілька збудників вірусних гепатитів, найбільш відомі віруси гепатиту А, В і С. Але основною характерною ознакою є пожовтіння шкіри і білків очей. Захворювання в середньому триває близько 40 днів. Точніше визначити строки перебігу хвороби складно, тому що багато залежить від віку, стану імунітету. Спеціального лікування гепатиту А не існує. При захворюванні рекомендується введення в організм дезінтоксикаційних розчинів, глюкози і вітамінів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!