Головна Новини Суспільство події У Чорному морі помічений американський ракетний есмінець
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорному морі помічений американський ракетний есмінець

Військове судно США стало частим гостем у наших краях

15 грудня 2019, 22:21 comments1618
Поділіться публікацією:
У Чорному морі помічений американський ракетний есмінець

Одеські ЗМІ повідомляють, що близько години тому, в неділю, 15 грудня, пройшовши протоки Дарданелли і Босфор, в чорноморські води увійшов американський ракетний есмінець USS Ross DDG 71. Про це пише "Думська".

Преса зазначає, що з 2014 року, есмінець — частий гість нашого регіону. У 2016 році він разом з американським десантним кораблем LSD41 "Уітбі Айленд" брав участь у міжнародних навчаннях "СиБриз-2016" і кілька днів провів у нашому місті. У квітні цього року він 2 тижні гостював у румунській Констанці і болгарській Варні.

Есмінець відноситься до кораблів типу "Арли Берк", побудований на верфі Ingalls Shipbuilding, спущений на воду в березні 1996 року і приписаний до морської бази Норфолк, штат Вірджинія. "Росс" названий на честь капітана Дональда К. Росса, нагородженого Медаллю Пошани за проявлений героїзм під час атаки японців на Перл-Харбор.

Довжина корабля 154 метри, ширина 20, осаду 9,3 (з підводного гідроакустичної станцією). Повна водотоннажність 8775 тонн. Чотири газотурбінні установки потужністю 108 000 кінських сил розганяють його до 32 вузлів. Екіпаж 337 осіб. Озброєний різних артилерійським і ракетним озброєнням, в тому числі протикорабельними ракетами "Гарпун", а також має 90 шахтних пускових установок для запуску крилатих ракет "Томагавк", ЗУР RIM-66 SM-2 "Стандарт-2", ПЛУР RUM-139 ASROC в різній комбінації.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білорусь звернулася за полумиллиардным траншем до Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!