Пожежа в одеському коледжі: названа причина й встановлені всі загиблі

Слідчі прозвітували про хід розслідування пожежі в Одесі й уточнили причину виникнення вогню у коледжі

Несправність електропроводки або побутових електроприладів в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу стала ймовірною причиною пожежі 4 грудня, який забрав життя 16 людей. Про це заявив на брифінгу начальник облуправління Національної поліції Олег Бех, передає УНІАН.

Нагадаємо, раніше в розслідуванні відпрацьовувалися три причини виникнення вогню: несправність електропроводки або електроприладів, необережне поводження з вогнем або ж навмисний підпал. Як повідомив Бех, загоряння сталося на третьому поверсі коледжу в кабінеті №9. Звідти вилучили всі речові докази, які залучать до справи. Незабаром проведуть пожежно-технічну експертизу: вона дозволить сформувати остаточний висновок про причини загоряння та розповсюдження вогню.

Також Бех зауважив, що тривають допити всіх підозрюваних, призначили 63 різні експертизи, в тому числі, молекулярно-генетичні. На допомогу слідчим в огляді місця події підключилися столичні експерти. У поліції кажуть, що потрібно ще відпрацювати ряд важливих деталей цієї трагічної пожежі.

Повідомляється, що 11 тіл загиблих ще не видані родичам. Однак Бех запевнив, що всі особи загиблих встановлені, але необхідно дочекатися результатів молекулярно-генетичних експертиз.

Раніше "Коментарі" розповіли, що під час розслідування поліція виявила масу порушень пожежної безпеки. Наприклад, у коледжі була стара сигналізація, а вогнегасник - знайшли під ліжком коменданта.