Головна Новини Суспільство події Лук'янівське СІЗО блокують, щоб не допустити обмін екс-беркутівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Лук'янівське СІЗО блокують, щоб не допустити обмін екс-беркутівців

Активісти не хочуть відпускати на обмін трьох колишніх співробітників "Беркут", винних у вбивствах на Майдані в 2014 році

29 грудня 2019, 09:47 comments2749
Поділіться публікацією:
Лук'янівське СІЗО блокують, щоб не допустити обмін екс-беркутівців

У Києві з учорашнього дня триває акція противників звільнення та обміну екс-беркутівців під Лук'янівським СІЗО. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Мітингувальники барикадують ізолятор, правоохоронці перекривають вулиці.

"У Києві біля Лук'янівського СІЗО почали збиратися люди, які виступають проти звільнення з-під варти "екс-беркутівців" Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна", — зазначено в повідомленні.

Зазначимо, що вчора станом на 23:00 біля воріт ізолятора зібралися близько 200 осіб. Це стало реакцією на зміну запобіжного заходу Київського апеляційного суду щодо Олега Янішевського, Сергія Зінченка і Павла Аброськіна, яких судять за участь у вбивствах на Євромайдані в лютому 2014 року.

У зв'язку із збільшенням кількості страйкуючих біля стін СІЗО, до даної локації звезли наряди поліції і Національної гвардії. Правоохоронці перекривають Дегтярівську. Також помічено військову броньовану техніку.

"У Лук'янівському СІЗО прибули невідомі в балаклаві і з автоматами. Вони відмовляються пред'являти документи", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що учасники розгону Євромайдану "екс-беркутівці" не були передбачені для обміну на українських полонених ОРДЛО, але в суботу, після того, як Київський апеляційний суд, розглянувши скарги адвокатів на зміну запобіжного заходу, змінив запобіжний захід на особисті зобов'язання, стало відомо, що прізвища Зінченко, Аброськіна і Янішевського внесені в списки для обміну, який відбудеться сьогодні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!