Головна Новини Суспільство події У 2019 році в світі вбили майже півсотні журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

У 2019 році в світі вбили майже півсотні журналістів

У трагічному списку є українець Вадим Комаров

8 січня 2020, 17:39 comments1700
Поділіться публікацією:
У 2019 році в світі вбили майже півсотні журналістів

У 2019 році Міжнародна федерація журналістів зафіксувала 49 вбивств журналістів та працівників засобів масової інформації. Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України.

Так, журналістів в 2019 році вбили в 18 країнах. Зокрема, жертвами насильства в африканських країнах стали 9 працівників ЗМІ, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні — 12, Латинській Америці — 18, Європі — 2, на Близькому Сході і в арабському світі — 8. Найнебезпечнішою країною для журналістів стала Мексика — 10 вбивств. Загиблі розслідували діяльність корупціонерів і наркобаронів. На другому і третьому місцях у цьому антирейтингу Афганістан (5) і Пакистан (4).

Серед загиблих журналістів є і Вадим Комаров, якого на початку травня минулого року сильно побили у Черкасах. Він більше місяця був у комі і помер від отриманих травм голови наприкінці червня. Його колеги пов'язують напад з професійною діяльністю.

У Міжнародній федерації журналістів пораділи зниженню кількості вбивств журналістів. У 2018 році по всьому світу було вбито 95 співробітників ЗМІ.

Як повідомляв сайт "Коментарі", за даними організації "Репортери без кордонів", викраденими вважаються 57 журналістів по всьому світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!