Головна Новини Суспільство події У ДБР пояснили, чому не пустили «групу підтримки» Порошенка в приміщення відомства
commentss НОВИНИ Всі новини

У ДБР пояснили, чому не пустили «групу підтримки» Порошенка в приміщення відомства

П’ятий президент України Петро Порошенко прийшов на допит разом із нардепами-колегами, однак до приміщення ДБР потрапити вдалося не всім

24 січня 2020, 15:29 comments2576
Поділіться публікацією:
У ДБР пояснили, чому не пустили «групу підтримки» Порошенка в приміщення відомства

Прихід п’ятого президента України Петра Порошенка на допит у справі про Мінські угоди в якості свідка не обійшовся без інцидентів. Так, до приміщення не пустили нардепів, які прийшли з політиком, та родичів Героїв Небесної сотні. У Державному бюро розслідувань (ДБР) дії цих людей назвали порушенням закону, йдеться на сторінці відомства у Facebook.

Так, у ДБР розповіли, що намагання народних депутатів України потрапити у приміщення Державного бюро розслідувань, є прямим порушенням закону. Йдеться про ст. 2 Закону України "Про Державне бюро розслідувань", яка забороняє "незаконне втручання державних органів, їхніх посадових і службових осіб у діяльність" відомства.

Сам Порошенко на своїй сторінці у Facebook написав, що фракція "Європейська Солідарність" та родини Героїв Небесної Сотні вимагають не допустити до виконання обов’язків у ДБР колишнього адвоката Віктора Януковича.

"Хочу наголосити, що недопущення народних депутатів і родин Небесної Сотні в приміщення ДБР є брутальним порушенням закону. Узявся передати керівництву ДБР спільне звернення народних депутатів України та родин Героїв Небесної Сотні", — повідомив він.

У відео можна почути, що Порошенко вибачився перед людьми за поведінку охоронців ДБР, яким сказав, вони "не є поліцейськими і не є українцями".

Нагадаємо, сьогодні під будівлю ДБР, де проходить допит Порошенка, принесли золотий унітаз.

Раніше "Коментарі" писали, що експерти проаналізували рішення про примусовий привід Порошенка на допит і можливі наслідки цього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!