Катастрофа "МАУ" в Ірані: стало відомо, чому не був закритий повітряний простір

Небо над Іраном напередодні страшної авіакатастрофи «МАУ» було відкрито через один«важливого рейсу»

Напередодні жахливої авіакатастрофи Boeing 737 "МАУ" під Тегераном у повітряному просторі країни перебував ще один літак – в Іран летіли "важливі люди" на прощання з генералом Касемом Сулеймані. Про це стало відомо з повідомлень Iran International в Twitter.

Так, йдеться, що "високопоставлені члени керівництва ХАМАСу (палестинський ісламістський рух, що править у секторі Гази, - ред.) були пасажирами рейсу Qatar Airways, який вилетів з Тегерана в Доху незадовго до того, як був збитий український рейс". На борту перебували Ісмаїл Ханія, Усама Хамдан і Муса Абу Марзук, які летіли на церемонію похорону генерала Сулеймані.

Крім того, міністр закордонних справ Ірану Джавад Зариф заявив, що країна не закрила повітряний простір з "політичних і технічних причин".


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що один з експертів розслідування катастрофи в Ірані розповів про "згорнуті бульдозером уламки літака" і "купу народу" на місці трагедії. Так, коли українські фахівці прибули на місце падіння літака, то побачили там велику кількість людей.

"Іранців, які збирали залишки, речі, уламки, хто здавав на металобрухт, хто собі на пам'ять збирав", - розповів експерт.