Головна Новини Суспільство події Компенсацію 100 тис. грн поки що не виплатили – звільнений з полону «ЛНР» у грудні
commentss НОВИНИ Всі новини

Компенсацію 100 тис. грн поки що не виплатили – звільнений з полону «ЛНР» у грудні

Звільнений з полону «ЛНР» у грудні Анатолій Семиренко говорить, що держава допомогла у лікуванні, а обіцяну грошову компенсацію поки затримують через юридичні нюанси

5 лютого 2020, 15:42 comments1678
Поділіться публікацією:
Компенсацію 100 тис. грн поки що не виплатили – звільнений з полону «ЛНР» у грудні

Звільнені наприкінці грудню 2019 року з полону так званих "ЛНР" та "ДНР" українці ще не отримали компенсацію, обіцяну державою. Про це розповів "ВВС" Анатолій Семиренко, який провів три з половиною роки у полоні в Луганській області.

Так, наразі звільнені за останнім обміном українці завершують реабілітацію у "Феофанії" та санаторії "Лісова поляна". Як повідомив Семиренко,у лікуванні та відновленні держава дуже допомогла, тож чоловік вдячний лікарям і психологам. Крім того, йому допомогли відновити паспорт. А ось компенсацію поки що не виплатили.

"Обіцяли ще компенсацію розміром 100 тис. грн. І ці гроші, ніби, вже виділені, але через якісь юридичні моменти їх не можуть нам виплатити. Кажуть — будуть місяця через два", — розповів Семиренко.

За його словами, дуже дивно, що з часів обміну 2017 року досі не налагодили схему поетапної видачі компенсації. Сам чоловік планує жити у родичів на підконтрольній частині Луганщини. Хоча зазначає, що такий варіант є не у всіх звільнених: у багатьох і житло, й інші матеріальні блага лишилися на окупованій території.

"Щоб почати нове життя, людям ця компенсація була б дуже необхідна. До нас приходили з центру зайнятості, пропонували роботу в Києві — зарплати в районі 10-12 тис. грн. Для столиці цього не вистачить навіть, щоб квартиру зняти", — вважає Семиренко.

Раніше "Коментарі" писали, що у ПАРЄ виступив звільнений з полону Асєєв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!