Головна Новини Суспільство події Глава НАБУ Ситник отримав квартиру за хабар – журналіст
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава НАБУ Ситник отримав квартиру за хабар – журналіст

Журналіст Володимир Бойко опублікував відео про начебто корупційні злочини директора НАБУ Артема Ситника

10 лютого 2020, 16:30 comments2032
Поділіться публікацією:
Глава НАБУ Ситник отримав квартиру за хабар – журналіст

Директор НАБУ Артем Ситник начебто отримав квартиру в новобудові в Броварах шляхом тиску на забудовника та фінансування за рахунок "благодійного фонду". Про це заявив журналіст Володимир Бойко, опублікувавши сюжет про квартирні афери чиновника на Youtube-каналі "Коза Ностра".


У відео журналіст наводить низку документів — угоди, судові ухвали, бухгалтерські дані, які начебто підтверджують причетність Ситника до вчинення корупційних злочинів. Повідомляється, що у квітні 2008 року до директора Броварського заводобудівельного комбінату, який зводив житлові будинки в Броварах, приїхав прокурор Київської області Олександр Гардецький разом зі своїм племінником Сергієм Щербиною, який на той час обіймав посаду Броварського міжрайонного прокурора.

"Високі достойники стали вимагати, щоб завод продав дві квартири співробітникам прокуратури Київської області зі знижкою в 60%. Переляканий директор заводу погодився, і 14 листопада 2008 року був укладений попередній договір, згідно з яким Ситник Артем Сергійович отримував квартиру площею 82,6 м.кв. після того, як будинок буде зданий в експлуатацію", — сказав Бойко.

Зазначається, що начальник відділу прокуратури Київської області Артем Ситник мав отримати в Броварах квартиру за символічною ціною в 3580 грн за "квадрат", тобто зі знижкою в 60%. За словами журналіста, факт підпадає під дію ст.364 ККУ про "зловживання владою або службовим становищем", санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3-6 років. Наголошується, що таку справу має розглядати саме НАБУ, яке очолює Ситник.

Як повідомив Бойко, вартість квартири була оцінена в 288 тисяч грн, але Ситник вніс тільки 63. Решту грошей — 225 тисяч грн — начебто 17 листопада 2008 року за Ситника заплатив благодійний фонд "Правозахисна фундація "Вільна громада". За даними журналіста, Ситник став власником у 2010 році, а договір купівлі-продажу зареєструвала нотаріус Щербина, дружина Броварського міжрайонного прокурора. Також Бойко заявив, що Ситник не сплатив податки з вартості житла, що йому подарував фонд.

"Артем Ситник став активним учасником афери, яку влаштував разом з Гардецьким. Для збору грошей з фігурантів кримінальних справ, які розслідував Ситник, був використаний благодійний фонд під пишномовною назвою "Правозахисна фундація "Вільна громада", куди ці фігуранти мали переказувати гроші за здобуття прихильності прокурорського начальства, — сказав Бойко. -  Засновником фонду виступив подільник Гордецького та Ситника по земельним оборудкам селищний голова Козина Валерій Гартік, а керівником фонду – його дружина Лілія Гартік".

Журналіст надає лист заступника голови комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Стретовича від 16 листопада 2009 року тодішньому Президенту Вікторові Ющенку та голові СБУ Наливайченку. Далі йдеться про протокол допиту Дударя, директора заводу, що змушений був продати за безцінь квартири прокурорам.

"На зустрічі Гардецький О.С. звернувся до мене з питанням продати підлеглим йому працівникам три житлові квартири, які будував Броварський заводобудівельний комбінат в місті Бровари. Це питання Гардецький О.С. висловив дослівно так: "Як ти можеш допомогти моїм працівникам купити три квартири?",- заявив Дударь слідчим Генеральної прокуратури України у рамках розслідування кримінального впровадження, відкритого 24 травня 2017 року.

За словами директора, реальна вартість квадратного метру складала близько 8 тисяч грн. А дві квартири за ціною квадратного метра житла в 3500 грн буцімто за наполяганням прокурора Щербини були оформлені саме через схему з благодійним фондом.

Журналіст нагадує, що повідомити про підозру директору НАБУ може тільки Генеральний прокурор.

Раніше "Коментарі" писали, що Микитась "подарував" сотні квартир Богдану та Єрмаку: пранкер Джокер злив компромат на екс-нардепа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!