Головна Новини Суспільство події Татуаж може завдати непоправної шкоди здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

Татуаж може завдати непоправної шкоди здоров'ю

Велика кількість видів фарби для нанесення перманентного макіяжу ввозяться в Україну нелегально

12 лютого 2020, 23:35 comments1929
Поділіться публікацією:
Татуаж може завдати непоправної шкоди здоров'ю

Директор клініки краси Анна Лесюк каже, що майже половина всієї фарби, якою в Україні роблять процедуру татуажу, не має сертифікатів якості і завезена до нас незаконно. Про це повідомляє видання "Сегодня".

З цієї причини всім клієнток салонів косметології та перманентного макіяжу радять перевіряти складу фарби і робити тестові проби на реакцію шкіри перед основною процедурою.

"Деякі фарби містять шкідливі елементи. Обов'язково потрібно звертати увагу на санітарні умови, де проводиться це все. Обов'язково потрібно ставити питання майстру, що за барвник, де він його купує, як він його купує і яка сертифікація у цих барвника", — відзначає фахівець.

Так, киянка Тамара зробила в салоні перманентний татуаж брів, після чого в неї страшенно розболілася голова. Два дні вона терпіла, а на третій вже звернулася за медичною допомогою. Згодом виявилося, що фарба, якою малювали брови, була неякісною. Саме проникнення хімікату в кров спричинило захворювання.

І таких прикладів достатньо не тільки в столиці і не лише щодо татуажу брів. Деякі жінки скаржилися на подразнення губ, яке приносить постійний дискомфорт і спотворює зовнішність.

Експерти настійно рекомендують, щоб уникнути неприємних наслідків після процедури краси процедури, вибирати тільки перевірених майстрів і не економити на послугу.

"Якщо неправильно проведена процедура, це може призвести до гематом, до запалень. Знаю одну ситуацію, коли майстер просто халтурно поставився до роботи. Анестезія потрапила людині в очі, відповідно пішов опік рогівки. Зі 100% зору людина залишилася на 35% зору", — попереджає Вікторія Галак, майстер з нанесення перманентного макіяжу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про шкоду слабоалкогольних напоїв.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!