Головна Новини Суспільство події Надто тепла зима призвела до ожиріння у птахів
commentss НОВИНИ Всі новини

Надто тепла зима призвела до ожиріння у птахів

В Британії виявили дику сову, яка не могла злетіти з-за маси власного тіла

14 лютого 2020, 22:49 comments2463
Поділіться публікацією:
Надто тепла зима призвела до ожиріння у птахів

В Королівстві Британії в графстві Суффолк фермер знайшов у канаві сову, яка не могла літати. Він подзвонив фахівцям з центру Suffolk Owl Sanctuary, які займаються реабілітацією птахів сімейства совиних. Коли ті прибули на місце, то вирішили, що птаха просто намокла — пір'я у сов не є водовідштовхувальним, і тривале перебування у вологому середовищі позбавляє їх здатності літати.

Однак пізніше з'ясувалося, що справжня причина зовсім інша. Виявилося, що сова, а вірніше самка домашнього сіпа страждає від ожиріння. Птах важив 245 грамів — це на третину більше, ніж передбачено для особини її виду і віку.

Фахівці пояснюють, що ожиріння у представників фауни зустрічається вкрай рідко — це можливо, якщо б сова жила в неволі і втекла звідти, але в даному випадку винуватцем виявився дуже тепла зима. Місцевість, де сови зазвичай важкою працею добувають їжу, була сповнена мишами, і юний сич не міг встояти перед великою кількістю їжі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв неважливі новини з Антарктиди, де відколовся величезний шматок льоду і дрейфує в морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!