Головна Новини Суспільство події У Чернівецькій області "труять" сім'ю, яка повернулася з Китаю після лікування дитини, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чернівецькій області "труять" сім'ю, яка повернулася з Китаю після лікування дитини, - ЗМІ

В селі Долиняни Чернівецької області місцеві жителі змусили на 40 днів ізолюватися сім'ю з дитиною з ДЦП, яка перебувала на лікуванні в КНР

24 лютого 2020, 13:15 comments5301
Поділіться публікацією:
У Чернівецькій області "труять" сім'ю, яка повернулася з Китаю після лікування дитини, - ЗМІ

Цькуванню по поверненню з Китаю піддалися не тільки понад 70 українців та іноземців, яких евакуювали спецрейсом з Уханя в минулий четвер. В селі Долиняни в Чернівецькій області місцеві жителі змусили ізолюватися сім'ю з маленькою дитиною, яка знаходилася в КНР на лікуванні і повернулася додому. Про це повідомляє "ТСН".

Згідно з сюжетом, в Китаї Галина Думанська та її 4-річний син Назар, якому медики поставили діагноз ДЦП, перебували на щорічній реабілітації. На наявність коронавірусу і Галину, і малюка перевірили по чотири рази, і всі результати виявилися негативними. Мама з сином повернулися додому, але односельці влаштували справжнє цькування.

Галина каже, що не виходить з дому вже два тижні, а коли медики у спецкостюмах приїхали у двір для чергового забору крові, цькування посилилося. Причому, стосується це не тільки Галину і Назара, але й старшу доньку, яка не була в Китаї. До речі, сьогодні карантин для Думанських повинен завершитися по закінченню двох тижнів. Але, за словами Галини, староста села нібито не дозволила після завершення терміну ізоляції виходити на вулицю, збільшивши карантин до 40 днів.

Як раніше повідомляли "Коментарі", сьогодні евакуйованих через  коронавірус українців та іноземних громадян відвідала міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька. Як розповіла "Коментарям" мешканка Кривого Рогу Аліна Лазоренко, яка з четверга перебуває в ізоляції в санаторії МВС "Нові Санжари", Скалецька була в повному обмундируванні: в масці і спецкостюмі — такому ж, як у медиків, які супроводжували їх на борту літака. Однак це наших "уханьців" анітрохи не збентежило.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!