Головна Новини Суспільство події У СБУ розповіли, що українці втратили за роки заборони "Однокласників" і "ВКонтакте"
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, що українці втратили за роки заборони "Однокласників" і "ВКонтакте"

СБУ готові відправити на розгляд РНБО продовження заборони щодо санкцій на російські домени в інтернеті

26 лютого 2020, 19:53 comments4461
Поділіться публікацією:
У СБУ розповіли, що українці втратили за роки заборони "Однокласників" і "ВКонтакте"

Служба безпеки України провела аналіз ефективності заборони на популярні російські соціальні мережі "ВКонтакте" і "Однокласники", повідомивши, що у даних ресурсів істотно спрощена українська аудиторія і немає доступу до пропаганди, спрямованої на агітацію так званого "руського міра" в гіршому значенні цього терміна. Про це передає "РБК-Україна".

Так, згідно відповіді на офіційний запит журналістів, відомство національної безпеки позитивно характеризує санкції проти зазначених соціальних мереж.

Крім того, саме завдяки закриттю даних ресурсів, правоохоронцям вдалося виявити дії користувачів, які можна кваліфікувати за кримінальною статтею сепаратизму.

казані соціальні мережі в подальшому використовуються російськими спецслужбами як інструмент інформаційної війни проти України. Протягом 2019 року слідчими органів безпеки було відкрито 34 кримінальних проваджень стосовно власників сепаратистських угруповань і пропагандистів сепаратизму в соцмережах "ВКонтакте" та "Однокласники", дії яких містять ознаки злочинів, передбачених ст. 109, 110 і ст. ст. 258-3 КК України", — зазначили в СБУ.

Правоохоронці зазначають, що дані показники будуть передані в Раду національної безпеки і оборони для подальшого рішення про продовження або скасування санкцій щодо російських інтернет-ресурсів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку каденції нового президента України Володимира Зеленського в РНБО спростували чутки про повернення російських соціальних мереж для українських користувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!