Головна Новини Суспільство події Італія, легкі симптоми і самоізоляція: у МОЗ розповіли всі подробиці першого випадку коронавірусу в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія, легкі симптоми і самоізоляція: у МОЗ розповіли всі подробиці першого випадку коронавірусу в Україні

Перший інфікований коронавірусом українець подорожував по Італії, і по поверненню в Україну пройшов температурний контроль, який не показав ніяких відхилень від норми

3 березня 2020, 12:10 comments3736
Поділіться публікацією:
Італія, легкі симптоми і самоізоляція: у МОЗ розповіли всі подробиці першого випадку коронавірусу в Україні

Перший випадок коронавірусу в Україні зафіксували в Чернівецькій області. Про це повідомив на брифінгу заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

За його словами, інфікований подорожував по Італії разом з дружиною, і по поверненню в Україну пройшов температурний контроль, який не показав ніяких відхилень від норми. Вже вдома у хворого з'явилися легкі симптоми, і він звернувся до сімейного лікаря, після чого перебував в самоізоляції. 29 лютого, за словами Ляшка, у пацієнта вже з'явилися симптоми, у зв'язку з якими довелося викликати швидку.

Медики відвезли жителя Чернівців в спецвідділення інфекційної лікарні, де у нього взяли всі необхідні аналізи на коронавірус. Тільки сьогодні стало відомо про те, що результат на китайський вірус є позитивним.

Зараз хворий почуває себе задовільно, а з симптомів — сухий кашель і температура. Експерти працюють з усіма, з ким контактував хворий: всі ці люди знаходяться в самоізоляції вдома.

"У нас є відпрацьований алгоритм дій", — каже Ляшко, закликаючи не створювати паніку і одягати захисну маску лише в тому випадку, якщо у людини є ознаки вірусної інфекції.

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу, який зараз бушує в Італії, перевірку на наявність китайського COVID-2019 в крові довелося пройти Папі Римському.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!