Головна Новини Суспільство події "Білі ведмеді все частіше пожирають один одного", - арктичні вчені
commentss НОВИНИ Всі новини

"Білі ведмеді все частіше пожирають один одного", - арктичні вчені

Вчені стурбовані випадками канібалізму серед білих ведмедів

4 березня 2020, 02:15 comments11082
Поділіться публікацією:








"Білі ведмеді все частіше пожирають один одного", - арктичні вчені

Вчені, які проводять спостереження за біологічними процесами на арктичному материку, відзначають, що серед білих ведмедів в рази збільшилася кількість випадків, коли самці вбивають в їжу собі подібних.

На думку дослідників, просновних причини для канібалізму — нестача продовольства, нафтогазова промисловість і танення льодів. Вчені фіксують, що повадки ведмедів створюються на тлі дефіциту продовольства і танення морського льоду.

"Випадки канібалізму серед білих ведмедів — це давно встановлений факт, але ми стурбовані тим, що раніше такі випадки були рідкістю, а зараз вони реєструються досить часто. Ми констатуємо, що канібалізм серед білих ведмедів зростає", — стривожено повідомляють вчені.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому зима 2020 року виявилася далека від температурних традицій. Це явище назвали "Арктична осциляція", воно має тенденцію коливатися між низьким і високим тиском, при цьому посилюючи і послаблюючи навколишні полярні вітри. За словами метеорологів, це загадка, яка вимагає вивчення, чому це сталося і чи пов'язано зі зміною клімату.

При цьому, рголовним плюсом нинішній зими стало те, що Арктика змогла повернути частину льоду, який в останні зими катастрофічно танув.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!