Головна Новини Суспільство події Відповідальність за фейки про коронавiрус: в Чернівцях жінка отримала адмінпротокол
commentss НОВИНИ Всі новини

Відповідальність за фейки про коронавiрус: в Чернівцях жінка отримала адмінпротокол

Вона публічно поширила неправдиву інформацію через ЗМІ.

6 березня 2020, 23:46 comments2063
Поділіться публікацією:
Відповідальність за фейки про коронавiрус: в Чернівцях жінка отримала адмінпротокол

59-річна жінка з Чернівців під час зборів мешканців одного з багатоквартирних будинків поширила неправдиву інформацію через засоби масової інформації. За це національна поліція залучила її до відповідальності і склала протокол про адміністративне правопорушення. Про це прес-служба національної поліції повідомила на своєму офіційному сайті.

Жінка приймала активну участь у зборах, хоча не володіла достовірною інформацією про поширення китайського коронавіруса Covid-19. В результаті вона поширила неправдиву інформацію з допомогою журналістів і засобів масової інформації.

За це діюче законодавство України передбачає адміністративну відповідальність за ст. 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме поширення неправдивих чуток. За це їй загрожує штраф у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи.

Також в прес-службі поліції нагадали про неприпустимість поширення фейків, адже такі дії призводять до соціальної напруженості і порушення порядку.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Чернівцях, Сумах та Житомирі відмінили масові заходи на тлі поширення коронавіруса в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!