Головна Новини Суспільство події ФСБ влаштувала масові обшуки в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

ФСБ влаштувала масові обшуки в Криму

Ранок в окупованому Криму почався з обшуків. На світанку ФСБ постукала в будинки кримських татар.

11 березня 2020, 09:17 comments1890
Поділіться публікацією:
ФСБ влаштувала масові обшуки в Криму

В окупованому Криму ФСБ влаштувала масові обшуки в помешканнях кримських татар. Про це повідомляють активісти громадської організації "Кримська солідарність".

В будинки кримських татар силовики постукали на світанку. При чому відразу в кілька — в Бахчисараї і Бахчисарайському районі. На даний момент співробітники російської ФСБ проводять обшуки одночасно за шістьма адресами. Окупанти прийшли, зокрема, в оселі ведучого кримсько-татарського телеканалу ATR Сейтумера Сейтумерова і його батька Шукрі Сейтумерова. А також до стримерів "Кримської солідарності" Айдера Сулейманова, Сейдамета Мустафаєва, Амета Сулейманова і Рустема Сейтмеметова.

"Проводять обшуки у активістів "Кримської солідарності" або літніх активістів національного кримськотатарського руху", — говорить адвокат Назім Шейхмамбетов.

Силовики оточили будинки і не пускають туди, навіть, адвокатів. До одного з будинків приїхав ОМОН. Що-небудь коментувати підконтрольні окупантам силовики відмовляються.

"Я зателефонував черговому прокурору Криму. Залишив повідомлення про те, що, порушуючи закон, адвокатів не допускають на слідчі дії. Іншої інформації ми поки що не маємо. Сюди приїхали співробітники "поліції" і "даі", опитують людей, які пербувають на цій вулиці", — каже кримський адвокат Еміль Курбединов.

Активісти "Кримської солідарності" заявляють також про кількох затриманих. Зокрема, схопили Амета Сулейманова, коли він спробував зняти обшуки на телефон.

Чому російські силовики прийшли в будинки кримських татар поки невідомо. Офіційних коментарів окупанти не дають.

За даними Кримсько-татарського ресурсного центру в минулому році на окупованому півострові кримських татар затримували більш ніж 150 разів. Фактично, всі вони дотримуються проукраїнської позиції і протистоять окупаційному режиму.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії кримського татарина відправили у в'язницю на 17 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!