"І не сподівайтеся": метро Києва не буде працювати до закінчення карантину

Мер Києва Віталій Кличко розбив примарні надії киян на відновлення роботи метрополітену

Київський міський голова Віталій Кличко чітко позначив, що метрополітен столиці не відновить роботи до завершення загальнонаціонального карантину. Про це передає агентство "РБК-Україна" з брифінгу, на якому виступив мер.

Таким чином Кличко спростував заяви кількох чиновників, які говорили про часткове відновлення роботи підземних маршрутів.

"Вчора люди, які не є фахівцями, зробили заяву про часткове відновлення метрополітену. Це персональна думка цих людей. Вакцини від короновірусу в світі, на жаль, не існує... Тому скасування руху метрополітену до 3 квітня - це вимушений крок на випередження", - наголосив голова Києва.

Крім того, Віталій Кличко зазначив, що з боку міської влади ведуться переговори з приватними перевізниками для вирішення критичного скупчення людей на наземних зупинках і транспортного колапсу.

"Немає такого транспорту, який здатний вмістити в себе число пасажирів на рівні метро. Цим викликані великі черги на зупинках транспорту. Ми зараз ведемо переговори з перевізниками. Але, на жаль, деякі приватні компанії зменшують кількість транспорту. Я вважаю це неприпустимим", - сказав київський мер.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Києві закрили метрополітен у зв'язку з карантином.