Головна Новини Суспільство події Глава МОЗ закликає ввести в Україні надзвичайний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава МОЗ закликає ввести в Україні надзвичайний стан

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець переконаний, що коронавірус можна перемогти тільки радикальними заходами

22 березня 2020, 23:36 comments3146
Поділіться публікацією:
Глава МОЗ закликає ввести в Україні надзвичайний стан

Глава міністерства охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що для успішного подолання вірусу COVID-19 в Україні потрібно вводити надзвичайний стан, що максимально знизить соціальні контакти для розповсюдження інфекції. Про це повідомляє прес-служба Моз у Facebook.

Так, Ємець під час свого виступу в прямому ефірі позначив, що українцям необхідно було з самого початку прищеплювати свідоме ставлення до епідемії, мінімізувати контакти один з одним, що запобігло б стрімке поширення хвороби.

"Я говорив про це ще з першого дня своєї роботи в уряді. Це треба було робити з самого початку. Якби це вдалося, то такого поширення, що зараз геометрично розвивається, не було б", — підкреслив глава МОЗ.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, чим загрожує і що передбачає надзвичайний стан для України, якщо воно буде прийнято на державному рівні.

"Це стосується і економічного блоку питань, – пояснює політичний експерт Денис Гороховський. – По суті, всі бізнес-процеси в країні заморожуються мінімум на два місяці – і як це позначиться на економіці країни, так і на житті пересічних громадян, більшість з яких не мають ніякої фінансової подушки у вигляді особистих заощаджень. Також це стосується і гуманітарного блоку. З одного боку, сьогодні українська медицина реально не готова до епідемії: у нас не вистачає персоналу, у нас не вистачає ліжко-місць для ізоляції хворих, а головне – у нас не вистачає медичного обладнання. Все це сильно вплине на смертність".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!