Головна Новини Суспільство події На Житомирщині спалили сільраду
commentss НОВИНИ Всі новини

На Житомирщині спалили сільраду

Від будівлі сільради в селі Будо-Бобриця на Житомирщині майже нічого не залишилося після того, як поряд спробували спалити суху траву.

10 квітня 2020, 10:59 comments3889
Поділіться публікацією:
На Житомирщині спалили сільраду

Сільраду в Будо-Бобриці на Житомирщині спалили разом із сухою травою. Про це написали в Facebook представники місцевої організації мисливців і рибалок.

Судячи з усього, хтось намагався спалити суху траву біля будівлі сільради. Але в якийсь момент щось пішло не так. Вітер перекинув вогонь на адміністративну будівлю і зупинити полум'я було вже неможливо. Місцеві жителі намагалися приборкати пожежу власними силами, але всі спроби виявилися марними. Вони викликали рятувальників, але й ті допомогти нічим вже не змогли. Будівля — дерев'яна, і досить швидко вона вся була охоплена вогнем. Загасити його пожежники намагалися протягом 5-ти годин. У підсумку, від сільради не залишилося нічого, крім згарища.

Представники спільноти мисливців закликали людей відмовитися від ідеї спалювати торішню траву. Адже користі для екосистеми це не приносить ніякої, а наслідки можуть бути жахливими. "У вогні гинуть насіння багатьох рослин, а вижити може тільки бур'ян, забиваючи інші рослини. Крім того гинуть істоти, які живуть в траві або в грунті", — звернулися до користувачів в Facebook.

Зараз максимальний штраф за підпал сухої трави трохи більше тисячі гривень. У Кабміні пропонують збільшити цю суму в кілька разів.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через підпал сухої трави загорілися ліси в Чорнобильській зоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!