Головна Новини Суспільство події Пожежа в Чорнобильській зоні дісталася до Прип'яті
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежа в Чорнобильській зоні дісталася до Прип'яті

Активісти стурбовані, що вогонь наближається до зони радіоактивних відходів

13 квітня 2020, 21:49 comments2215
Поділіться публікацією:
Пожежа в Чорнобильській зоні дісталася до Прип'яті

Пожежа в Чорнобильській зоні вже досягла Прип'яті і зовсім скоро може дістатися зони радіоактивних відходів. Про це повідомив голова "Асоціації чорнобильських туроператорів", член громадської ради при Держагентстві з управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко.

Активіст також зазначає, що в зоні ЧАЕС склалася критична ситуація. Ємельяненко заявляє, що в той час, коли представники влади запевняють, що ситуація під контролем, насправді вогонь поширюється на нові території.

За словами Ємельяненко, вогонь наблизився до Прип'яті, до сховищ радіоактивних відходів "Підлісний", де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всій Чорнобильської зони, залишилося близько 2 км.

Раніше "Коментарі" писали, що на сайті Держагентства України з управління зоною відчуження повідомляється, що тривалі пожежі в Чорнобильській зоні відбулися з 3 основних причин. По-перше, вогонь "прийшов" в зону відчуження з Житомирської області з боку Древлянського заповідника. По-друге, на території зони розташовані лінії електропередач, від замикання яких могла виникнути іскра, що спричинила легке займання сухої трави. І по-третє, підозрюють умисні підпали, оскільки фіксувалися осередки пожежі на далекій відстані один від одного.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!