Головна Новини Суспільство події Пожежа в Чорнобилі: вогонь намагаються згасити з вертольотів
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежа в Чорнобилі: вогонь намагаються згасити з вертольотів

Вогонь в Чорнобильській зоні вирує на території відразу чотирьох лісництв і впритул підходить до Чорнобильської електростанції.

14 квітня 2020, 09:09 comments3009
Поділіться публікацією:
Пожежа в Чорнобилі: вогонь намагаються згасити з вертольотів

Пожежу в Чорнобилі рятувальники намагаються загасити з вертольотів і літаків. На ліси, що палають, скинули за день майже 540 тонн води. Про це йдеться в ранковому зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зараз ліси палають на території відразу чотирьох лісництв: Детятківского, Денисовецького, Паришівського і Корогодського. Горить трава і лісова підстилка. Гасити пожежу в зону відчуження відправили майже півтисячі рятувальників і сотню одиниць техніки. Зокрема, приборкати вогонь намагаються з неба. Воду на охоплені полум'ям території скидають 3 вертольоти рятувальників і 3 літаки АН-32. За день вони здійснили 227 вильотів і транспортували 538 тонн води.

Ліс в Чорнобильській зоні горить з 4-го квітня. Тоді пожежа виникла одночасно в декількох місцях. Як з'ясувалося невдовзі, житель одного з сусідніх сіл вирішив підпалити суху траву заради розваги. Однак стихія дуже швидко вийшла з-під контролю, а вогонь перекинувся на чорнобильський ліс. Палія затримали. Підозрюваний раніше уже мав проблеми з законом. Тепер же йому загрожує до 5-ти років позбавлення волі.

Уже сьогодні президент України Володимир Зеленський планує заслухати докладний звіт про те, як рятувальники намагаються загасити ліс в зоні відчуження. Нагадаємо, що напередодні вогонь підійшов максимально близько до міста-примари Прип'яті та Чорнобильської електростанції.

У той же час Верховна Рада вирішила посилити покарання за підпал сухої трави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!