Головна Новини Суспільство події Пожежа в Чорнобилі знищила майже третину туристичних об'єктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежа в Чорнобилі знищила майже третину туристичних об'єктів

За десять днів пожежа в Чорнобилі встигла поглинути не тільки гектари зелених насаджень, але і низку туристичних об'єктів.

15 квітня 2020, 07:58 comments1942
Поділіться публікацією:
Пожежа в Чорнобилі знищила майже третину туристичних об'єктів

Пожежа в Чорнобилі за 10 днів знищила майже третину всіх туристичних об'єктів зони відчуження. Про це в ефірі Hromadske заявив Ярослав Ємельяненко, керівник Асоціації чорнобильських туроператорів.

Серед об'єктів, які вогонь знищив повністю — бази відпочинку радянського періоду, а також покинуті села. Щодня сюди привозили туристів, щоб показати, яким було життя місцевого населення в момент аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Тепер же ці туристичні локації загублені і відновленню більшість з них вже не підлягає, говорить Ємельяненко.

Однак деякі з об'єктів туристичні оператори все ж хочуть спробувати врятувати за допомогою сучасних технологій. З цим вони мають намір звернутися до адміністрації зони відчуження.

Разом з тим, вдалося зберегти головні туристичні об'єкти, які були і залишаються основним магнітом для туристів. Вціліли під час пожежі радіолокаційна станція, режимне містечко Чорнобиль, а також Прип'ять, до якої полум'я від лісових пожеж підібралося впритул.

Лісові пожежі в Чорнобильській зоні розгорілися 4 квітня. Незабаром поліцейські затримали першого підозрюваного, якого вважають винним у навмисному підпалі. Йому загрожує тюремний термін. Вогонь знищив, зокрема, частину Рудого лісу та селище Поліське.

Напередодні, 14 квітня, пожежу вдалося загасити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!