Головна Новини Суспільство події Вітер знеструмив в Україні півтори сотні населених пунктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітер знеструмив в Україні півтори сотні населених пунктів

Сильний вітер залишив без світла 155 населених пунктів у 5 областях України.

17 квітня 2020, 09:11 comments2020
Поділіться публікацією:
Вітер знеструмив в Україні півтори сотні населених пунктів

Вітер знеструмив більш ніж півтори сотні населених пунктів в Україні. Про це йдеться в ранковому зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Сильні пориви вітру фіксували в Україні напередодні. В 5 областях вони виявилися особливо руйнівними. Вітер обірвав дроти і подекуди повалили електроопори. Також через сильний тиск в деяких місцях спрацювали системи захисту і відключили подачу струму.

Загалом 155 населених пунктів повністю або частково залишилися без світла. Всі вони знаходяться або на півночі, на сході України. Найбільше таких — 62 — у Чернігівській області. 53 населених пункти знеструмлені на Житомирщині, 26 — в Київській області, 8 — у Луганській, і в Сумській — 6.

Зараз електрики намагаються відновити подачу електроенергії і незабаром обіцяють все полагодити.

Разом з тим, в ДСНС опублікували нове штормове попередження. Шторм наближається до українських міст на узбережжі Чорного й Азовського морів. Пориви вітру можуть досягти 28 метрів за секунду, а хвилі можуть підніматися до 2-х метрів.
Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через пожежі у Чорнобильській зоні та пилову бурю в Києві різко погіршилася якість повітря. А міжнародний портал, який досліджує якість повітря в різних містах, назвав українську столицю містом з найбруднішим повітрям у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!