Головна Новини Суспільство події Пожежі в Чорнобилі тривають: де горить зараз (карта)
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежі в Чорнобилі тривають: де горить зараз (карта)

У зоні Чорнобилю більше 20 днів не вдається остаточно загасити пожежі, боротьба з вогнем може затягнутися на тижні

23 квітня 2020, 16:41 comments2861
Поділіться публікацією:
Пожежі в Чорнобилі тривають: де горить зараз (карта)

У зоні Чорнобилю вже 21-й день продовжують фіксувати пожежі. Про це написав директор Chornobyl Tour і Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко у Facebook, опублікувавши карту осередків вогню.

"Горять торфовища, продовжує горіти центр Чорнобильскої зони. Ліси, села. Працюють вогнеборці, лісники, антидиверсійники, волонтери. Роблять все, що можуть, — пише Ємельяненко. — Мови про те, що найближчими днями пожежа буде загашена — немає. Тижні, можливо місяці".

Як повідомляє ДСНС України, кількість осередків горіння та їх площі у зоні відчуження та у Житомирській області продовжують зменшуватись. Наразі на території Чорнобилю на всіх трьох осередках розповсюдження пожеж немає. А найбільшу роботу ведуть із гасіння трави і лісової підстилки на ділянці Рудьки-Буряківка. Адже там учора через сильні пориви вітру виникали локальні загоряння, ДСНС скинули 370 т води. Зазначається, що сили й засоби працюють за периметром та в середині осередків, де це можливо. Зокрема створюють мінералізовані смуги у лісових масивах, прокладають дороги для доступу пожежної техніки і особового складу до осередків горіння.

Додамо, що у Житомирській області ліквідовано два осередки   поблизу сіл Бережесть та Гладковичі, продовжують проливання пеньків та залишків деревини, а також створення мінералізованих смуг.

Раніше "Коментарі" писали, що у зоні відчуження знову здійнявся вогонь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!