Головна Новини Суспільство події Пожежі у Чорнобилі та на Житомирщині: через вітер виник новий осередок вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежі у Чорнобилі та на Житомирщині: через вітер виник новий осередок вогню

У Житомирській області через вітер вогонь охопив 200 га, а в зоні Чорнобилю вогнеборцям вдалося ліквідувати один із осередків пожежі

24 квітня 2020, 18:44 comments2515
Поділіться публікацією:
Пожежі у Чорнобилі та на Житомирщині: через вітер виник новий осередок вогню

Вже понад 20 днів у зоні Чорнобилю фіксують осередки відкритого вогню, тривають пожежі й на Житомирщині, де зафіксовали новий осередок вогню через сильний вітер. Про це йшлося на брифінгу ДСНС.

Так, сьогодні вдалося локалізувати осередок пожежі поблизу с. Розсохи у Дитятківському лісництві. Однак триває робота поблизу с. Крива Гора та с. Рудьки – Буряківка. Слід зазначити, що вогнеборцям вдалося не допустити розповсюдження пожеж за межі існуючих периметрів.

У Житомирській області на локалізованих осередках пожеж в Овруцькому районі ситуація залишається контрольованою, відкритого вогню там немає, а пожежники продовжують проливання тліючої лісової підстилки, пеньків та деревини. Однак в Олевському районі вчора у другій половині дня виник новий осередок пожежі. Вогонь зафіксували у лісовому масиві Поясківського лісництва. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюдився до 200 га та місцями переходив у верхову пожежу. На щастя, за допомоги авіації ліквідувати верхову пожежу, згодом —  зупинили подальше поширення вогню. Зазначимо, що лихо загрожувало селу Замисловичі (де проживає до 1 тис. осіб) та Поліському державному заповіднику. Наразі там спостерігається задимлення внаслідок тління деревини, пожежники продовжують свою справу.

Як інформує МВС України у своєму Telegram-каналі, наразі у зоні відчуження тривають заходи з локалізації та гасіння осередків пожежі. В цьому бійцям ДСНС допомагають військовослужбовці та пожежні розрахунки Нацгвардії. Зокрема військовослужбовці окремого загону спеціального призначення "Омега" залучаються до пошуку осіб причетних до підпалів.

Раніше "Коментарі" писали, що пожежі в Чорнобилі тривають: де горить зараз (карта).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!