Головна Новини Суспільство події Продавали немовлят за кордон: у Києві викрили масштабну злочинну групу
commentss НОВИНИ Всі новини

Продавали немовлят за кордон: у Києві викрили масштабну злочинну групу

У Києві медики із спільниками організували торгівлю новонародженими дітьми за кордон

25 квітня 2020, 19:13 comments5491
Поділіться публікацією:
Продавали немовлят за кордон: у Києві викрили масштабну злочинну групу

У Києві викрили масштабну схему переправлення немовлят за кордон під прикриттям сурогатного материнства, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Так, злочинники під прикриттям програми сурогатного материнства за грошову винагороду переправляли новонароджених дітей за кордон (ч. 2 ст. 149 ККУ – "торгівля людьми"). Згідно з матеріалами слідства, до організації схеми причетні керівники однієї зі столичних медичних клінік, що надає послуги у сфері репродуктивної медицини. А також фігурантами є група осіб: вони підшуковували в Україні жінок для оформлення фіктивних шлюбів з іноземцями та участі у програмах сурогатного материнства.

Загальний розмір грошової винагороди, яку отримували учасники схеми, складав близько 50 тис. доларів, з яких плата за організацію штучного запліднення становила 15 тис. доларів, послуги щодо фіктивного одруження з іноземцями – від 1000-1500 доларів.

Повідомляється, що 24 квітня за адресами проживання фігурантів, офісів, клініки та у автомобілях проведено 11 обшуків. Правоохоронці вилучили медичну документацію, паспорти громадян України та завірені копії паспортів громадян іноземних країн, довіреності щодо представництва інтересів, інші документи, грошові кошти, ноутбуки, мобільні телефони, чорнові записи та флеш-носії.

Крім того, встановлені адреси квартир, де утримувалися немовляти до вирішення питання про їх переміщення через кордон. Зокрема у квартирі хостельного типу на території Солом’янського району столиці правоохоронці виявили 5 новонароджених дітей віком від 2 до 6 тижнів, які перебували під наглядом двох жінок та чоловіка. Наразі дітей доправили до дитячих лікарень міста Києва.

Правоохоронці проводять систематизацію та аналіз вилученої документації, перевіряють близько 140 іноземців на причетність до незаконного переміщення дітей за кордон.

Раніше "Коментарі" повідомили, що СБУ затримала групу злочинців, які причетні до 18 терактів у 4 областях, керовану російськими кураторами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!