Головна Новини Суспільство події У Telegram боти торгують особистими даними українців, які могли вкрасти у "ПриватБанку", - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Telegram боти торгують особистими даними українців, які могли вкрасти у "ПриватБанку", - ЗМІ

В боті "Досьє" продавали імена та особисті дані за номером телефону від $50, нібито використовуючи викрадену базу даних "ПриватБанку"

27 квітня 2020, 14:20 comments3005
Поділіться публікацією:
У Telegram боти торгують особистими даними українців, які могли вкрасти у "ПриватБанку", - ЗМІ

В месенджері Telegram виявили двох ботів, які торгували особистими даними українців, нібито використовуючи викрадену базу даних "Приватбанку". Про це повідомляє видання AIN.UA.

Як повідомили в самому банку, з ситуацією зараз розбираються правоохоронні органи. За попередньою інформацією, боти видавали особисті дані громадян за номером телефону. Один з роботів під назвою "Досьє" вже зупинили, другий все ще активний, тому його назву не повідомляють, щоб не заважати слідству.

Відомо, що в боті "Досьє" продавали ім'я користувача, дату народження, а також серію і номер паспорта, прописку за номером телефону людини. 10 запитів можна було придбати за $50, 50 — за $100, а 200 — за $200. Другий бот аналогічний.

У самому "Приватбанку" кажуть, що виявили чат-бот і подали заяву в поліцію для відкриття кримінального розгляду. Також в черговий раз банк звернувся до клієнтів з попередженням про небезпеку передачі особистих даних в подібних шахрайських ботах. У "Приватбанку" запевняють, що не володіють інформацією про джерела даних у шахраїв і сподіваються з'ясувати це за допомогою поліції.

Нагадаємо, у зв'язку з відсутністю заробітку на карантині і зростаючим безробіттям в Україні почали підривати банкомати. У ніч на середу, 15 квітня, в приміщенні магазину по вул. Покотило, 7 у Голосіївському районі Києва пролунав вибух. Як передають користувачі в соцмережах, зловмисники підірвали банкомат "Приватбанку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!