Головна Новини Суспільство події У Харкові напали на журналіста, який знімав порушників карантину (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкові напали на журналіста, який знімав порушників карантину (ФОТО, ВІДЕО)

Журналіст у Харкові хотів зняти молодь, яка ввечері організувала тусовку на місцевій парковці, але після виклику поліції чоловіка побили та забрали техніку

2 травня 2020, 20:38 comments2934
Поділіться публікацією:
У Харкові напали на журналіста, який знімав порушників карантину (ФОТО, ВІДЕО)

У Харкові уночі 1 травня побили журналіста, фахівця з кібербезпеки Микиту Книша. Про це постраждалий розповів на своїй сторінці у Facebook, а також опублікував відео з місця події та свій відеокоментар на Youtube. Крім того, про подію поінформував у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.


На обличчі постраждалого можна побачити сліди побиття, зокрема велику гематома під правим оком. Як розповів Книш, він знімав порушників умов карантину, так звану "золоту молодь", яка щодня збирається групами на парковці біля станції метро "Наукова". За словами чоловіка, молоді люди вночі відпочивають з музикою та кальянами.

На відео Книш представляється журналістом та задає відпочивальникам питання щодо порушення карантинних обмежень. Після журналіст викликає на місце події поліцію, однак патрульні, за його словами, не проводили жодних профілактичних дій. На відео записана тривала розмова журналіста із патрульними, де він переконує про необхідність реагування, а правоохоронці посилаються на те, що урядова постанова про карантин лише є "рекомендацією, а не вимогою".

Однак після від’їзду поліцейських, розповів журналіст, його почали бити, а також відібрали рюкзак із технікою.

Додамо, що Книш знову викликав поліцію уже для слідчо-оперативних дій, згодом зняв побої у лікарні.

"Поліцейські на місці події мали оцінити ризики для журналіста, не говорячи про реагування на факт грубого порушення карантину, — зазначає голова НСЖУ Томіленко. – Але загалом ситуація з фізичними атаками на журналістів під час епідемії є обурливою та не має порівняння з ситуацією у інших європейських країнах".

Як написав журналіст на своїй сторінці у Facebook згодом, наразі його самопочуття покращилося, усі речі знайдено, але без допомоги поліції.

Додамо, що в облуправлінні Нацполіції заявили, що слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості про події до ЄРДР за ч.2 ст 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального Кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, у Полтаві ринок можуть закрити вже після першого дня роботи за новими правилами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!