Головна Новини Суспільство події На українській антарктичній станції Академік Вернадський загинув кухар
commentss НОВИНИ Всі новини

На українській антарктичній станції Академік Вернадський загинув кухар

В експедиції на Антарктиді кухар Василь Омелянович був в п'ятий раз

9 травня 2020, 13:21 comments2772
Поділіться публікацією:
На українській антарктичній станції Академік Вернадський загинув кухар

На станції "Академік Вернадський" загинув кухар 25-ї Української антарктичної експедиції (УАЕ) Василь Омелянович. Відомо, що молодий чоловік помер вчора, 8 травня. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Керівник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий розповів, що обставини смерті ще з'ясовуються, але попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми.

Згідно з даними МОН, це була п'ята експедиція, у якій брав участь Омелянович. Питання доставки тіла в Україну вирішується. Обов'язки кухаря будуть виконувати всі інші учасники експедиції.

Василь Омелянович народився в 1985 році. Жив у місті Малин Житомирської області. В Антарктиду вперше відправився в 2011 році. В останньому посту на своїй сторінці в Facebook він писав, що необхідно поважати людей і будинки, де нас чекають.

Раніше "Коментарі" писали, що 25 експедиція прибула в Антрактиду на станцію "Академік Вернадський", пізно вночі 21 квітня. 16 березня 25 експедиція попрямувала на станцію, але 20 березня їм довелося повернутися додому через коронавірус. Команда пройшла добровільну обсервацію і зробила лабораторні тести на коронавірус Covid-19 — усі результати виявилися негативними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!