Головна Новини Суспільство події Злив даних мільйонів українців у Мережу: в ДБР розповіли, хто може бути причетний до скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Злив даних мільйонів українців у Мережу: в ДБР розповіли, хто може бути причетний до скандалу

Держбюро розслідувань з’ясовує причетність посадовців МВС та ДМС до витоку персональних даних українців через анонімний Telegram-канал

13 травня 2020, 14:51 comments2353
Поділіться публікацією:
Злив даних мільйонів українців у Мережу: в ДБР розповіли, хто може бути причетний до скандалу

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом витоку інформації, що містила персональні дані громадян України та була розповсюджена в одному із анонімних Telegram-каналів. Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією слідчих, до скандалу можуть бути причетні посадові особи Головного сервісного центру МВС України та Державної міграційної служби. Зазначається, що досудове розслідування розпочато за фактами перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованого збуту або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації, що заподіяло істотну шкоду, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365 та ч. 2 ст. 361-2 ККУ).

Нагадаємо, особисті дані мільйонів українців опинилися у вільному доступі. Так, у Мережу злили водійські посвідчення і дані біометричних паспортів 26 мільйонів українців. При цьому, у Міністерстві цифрової трансформації заперечують будь-яку причетність сервісу "Дія" до витоку даних з боту UA Baza. В уряді запевняють, що "Дія" не має власної бази даних, а лише відображає інформацію з реєстрів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!