Головна Новини Суспільство події "Показали Україну без Криму": в редакції каналу 1+1 пройдуть позапланові перевірки
commentss НОВИНИ Всі новини

"Показали Україну без Криму": в редакції каналу 1+1 пройдуть позапланові перевірки

СБУ звернулася до Нацради з теле - і радіомовлення, аби провести перевірку на каналі 1+1, який показав карту України без Криму

21 травня 2020, 14:04 comments3312
Поділіться публікацією:
"Показали Україну без Криму": в редакції каналу 1+1 пройдуть позапланові перевірки

Національна рада з теле — і радіомовлення за ініціативою Служби безпеки України проведе позапланову перевірку редакції телеканалу "1+1" за фактом трансляції української географічної карти без урахування анексованого Криму. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Відомство зазначає, що 13 квітня телеканал використав карту, опубліковану на інтернет-сторінці міжнародної організації Nord Pool Spot — енергетичної біржі, яка продає електроенергію в країнах Європи.

"Зазначений факт є ознакою порушення вимог пунктів а) та в) частини першої статті 59 закону "Про телебачення і радіомовлення", якими телерадіоорганізацію зобов'язали дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об'єктивну інформацію", — йдеться в повідомленні.

Перевірка пройде після завершення карантину.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про міжнародний скандал, який стався із-за зміни географічних налаштувань в додатках компанії Apple, яка в геолокації Росії вказувала незаконно приєднаний Крим її частиною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!