Головна Новини Суспільство події Обманювали фермерів по всій країні: поліція викрила масштабну злочинну групу в привласненні 18 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

Обманювали фермерів по всій країні: поліція викрила масштабну злочинну групу в привласненні 18 млн грн

Поліція затримала 12 шахраїв, які «продавали» фермерам дизельне пальне та мінеральні добрива

21 травня 2020, 16:54 comments2845
Поділіться публікацією:








Обманювали фермерів по всій країні: поліція викрила масштабну злочинну групу в привласненні 18 млн грн

Правоохоронці затримали членів злочинної організації шахраїв, яка привласнила 18 млн грн. Про це повідомляє відділ комунікації Національної поліції України.

Так, зловмисники діяли по всій Україні декількома організованими злочинними групами. Вони під приводом продажу дизельного пального та мінеральних добрив обманювали людей та привласнювали кошти. При цьому, в злочинців було декілька сценаріїв для "роботи", які залежали від поведінки потерпілих. Наприклад, шахраї телефонували до фермерів, керівників організацій і представлялися працівниками підприємства, яке нібито займається продажем добрив або дизелю. Після домовленості про продаж товару зловмисники вимагали передплату. Але коли отримували завдаток за товар – "випаровувалися", відключив телефони. Більш того, на випадок, коли покупці домовлялися про сплату товару лише після доставки, у шахраїв теж був план. Шахраї підшукували постачальників, які насправді надавали послуги із продажу, та замовляли доставку товару на адреси потерпілих. Однак підробляли документи, зокрема платіжні доручення, та надсилали їх у електронному вигляді потенційним покупцям.

"Отримавши платіжне доручення, потерпілі не перевіряли надходження коштів та починали розвантажувати товар. В цей час один із членів злочинної організації телефонував до представника покупця та вимагав негайного перерахувати кошти за поставлене майно. Шахрай надавав розрахунковий рахунок, який вони потім спустошували", — йдеться у повідомленні.

Зловмисники створили 17 фіктивних підприємств з різними розрахунковими рахунками. Фігурантам інкримінують вчинення 57 шахрайств, а сума збитків становить понад 18 млн грн.


Із 20 учасників наразі затримали 12 – організатора, 3 співорганізаторів та 8 членів злочинної організації.

Крім того, правоохоронці провели 30 обшуків у домівках шахраїв, де вилучили зброю, наркотики, банківські картки, фінансово-господарські документи різних товариств, кошти (у тому числі валюту) та золоті вироби.

Нагадаємо, на Київщині затримали банду правоохоронців, які викрадали підприємців та вивозили до лісу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!