Головна Новини Суспільство події "Розслідування Медведчука про біолабораторіях США змінила риторику Вашингтона на адресу Китаю", - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розслідування Медведчука про біолабораторіях США змінила риторику Вашингтона на адресу Китаю", - експерт

Політолог Дмитро Джангіров висловив версію, що біолабораторії Пентагону, які викрив один з лідерів партії ОПЗЖ Віктор Медведчук – такий же епізод колоніального управління, як і записи Порошенко-Байдена

21 травня 2020, 19:54 comments2519
Поділіться публікацією:
"Розслідування Медведчука про біолабораторіях США змінила риторику Вашингтона на адресу Китаю", - експерт

Історія з американськими лабораторіями, яку ініціював опозиційний політик Віктор Медведчук, завдала шкоди позиціям США на міжнародній арені. Про це політичний аналітик Дмитро Джангіров написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, саме тому Офіс президента не став брати на себе відповідальність, тому що питання, яке підняв нардеп Медведчук і так серйозно похитнула позицію Білого Дому у світових геополітичних рейтингах.

"В офіційній відповіді на запит депутатів Віктора Медведчука і Рената Кузьміна міститься твердження, що питання про функціонування в Україні американських біолабораторій не входить в компетенцію глави держави, ним повинні займатися в Кабміні", — зазначив Джангіров.

При цьому він додав, що не погодився з відповіддю глави ВП Андрія Єрмака, який офіційній відповіді написав, що питання "санітарно-епідемічного благополуччя є одним з повноважень Кабміну".

"З одного боку, ми з Вами прекрасно розуміємо, що в запиті опозиційних політиків йшлося не про "здоров'я та санітарно-епідеміологічне благополуччя", а про національну безпеки. А якраз національна безпека, згідно Конституції, є прерогативою Президента", — парирує експерт-міжнародник.

Джангіров звернув увагу, як з-за скандалу, ініційованого Віктором Медведчуком, змінилася риторика Білого Дому на адресу Китаю.

В загалом же можна сказати, що резонанс від цієї історії вийшов чималий. Так, після появи депутатського запиту і незграбного відповіді посольства, свою стурбованість діяльністю американських біолабораторій на пострадянському просторі висловив Китай. І якось після цього американські звинувачення в адреса Піднебесної пом'якшилися: вже не "створили і поширили", а "не всю інформацію повідомили", — написав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук і Ренат Кузьмін вимагали у влади розслідувати секретні завдання в біолабораторіях США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!