Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Відні буде представлено сучасне українське мистецтво
commentss НОВИНИ Всі новини

У Відні буде представлено сучасне українське мистецтво

Більше двадцяти художників з України представлять сучасне мистецтво на виставці у Відні

12 вересня 2019, 17:20 comments2302
Поділіться публікацією:
У Відні буде представлено сучасне українське мистецтво

Двадцятого вересня в галереї Semperdepot при Австрійській академії образотворчого мистецтва у Відні відкриється виставка "Між вогнем і вогнем. Українське мистецтво зараз", передає Lb.ua.

Масштабна презентація за участю 22 українських художників відбудеться за підтримки Українського інституту і Zenko Gallery в рамках Двостороннього року культури Україна-Австрія.

"Для Українського інституту важливо багатоголосся цієї виставки, свобода кураторської і творчої роботи. Вона розкриває ширше історичний, політичний та культурний контекст, з якого виникає актуальне українське мистецтво. "Між вогнем і вогнем" — це не тільки художнє висловлювання, але і запрошення до діалогу, в якому мова візуальної культури не потребує перекладу", — заявив генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

Кураторський дует Аліси Ложкіної і Костянтина Акінши представить проект, у фокусі якого новітнє українське мистецтво, а також трансформації в країні, яка переживає непростий і водночас дуже цікавий етап історії.

У проекті також будуть продемонстровані монументальні горельєфи радянської епохи "Танкіст", "Артилерист", "Матрос", "Піхотинець", "Льотчик". Об'єкти були створені колективом авторів в 1970 році для прикраси 30-метрового пілона, який був частиною ансамблю Монумента бойової слави ЗС СРСР у Львові на вул. Стрийській. Горельєфи були демонтовані навесні 2019-го і передані до колекції львівського Меморіального музею тоталітарних режимів Територія Терору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Берліні стартувала виставка електроніки IFA-2019.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!