Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Ваша чашка чаю може містити мільярди микропластин
commentss НОВИНИ Всі новини

Ваша чашка чаю може містити мільярди микропластин

Якщо ви любите додавати в чай молоко або цукор, знайте: у чашці ви зможете знайти тисячі і мільйони микропластин

26 вересня 2019, 19:00 comments2572
Поділіться публікацією:
Ваша чашка чаю може містити мільярди микропластин

Ряд виробників чаю нещодавно замінили свої паперові пакетики на пластикові або "шовкові". Але мало хто знає, що ці пластикові пакетики для чаю являють собою серйозну загрозу для навколишнього середовища. Нове дослідження, опубліковане в журналі Environmental Science & Technology, показало, що вони виділяють в чай мільярди микропластин (розміром від 100 нанометрів до 5 міліметрів).

Дослідники з Університету Макгілла в Монреалі, поклали чотири різних комерційно доступних пластикових пакетика (з видаленням самого чаю) у воду, нагріту до 95 ° C (200 ° F). Вони використовували електронні мікроскопи для аналізу вмісту води і пакетиків. Пізніше прийшли до висновку, що в середньому 11,6 мільярда мікропластичних елементів і 3,1 мільярда нанопластичних частинок "вийшло" з кожного пакета у воду.

Чайні пакетики часто маркуються як шовкові, хоча насправді вони зроблені з нейлону і поліетилентерефталату (ПЕТ). Це форми пластику, які можна знайти в пляшках з водою. Навіть якщо чайні пакетики не зазначені як пластикові, деякі виробники будуть використовувати невелику кількість добавок з нього, для посилення паперових волокнистих властивостей. Дослідники цього проекту вважають, що в пакетиках для випічки стільки ж микропластин.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, про те, доурение марихуани може привести вас до ожиріння, а регулярне споживання загрожує втратою апетиту. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!