Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Дивовижні скульптури, над якими не владні закони фізики
commentss НОВИНИ Всі новини

Дивовижні скульптури, над якими не владні закони фізики

Сьогоднішнє мистецтво вражає своєю винахідливістю

27 вересня 2019, 20:50 comments4699
Поділіться публікацією:
Дивовижні скульптури, над якими не владні закони фізики

Мистецтво покликане розширити межі нашого мислення. Воно кидає виклик стереотипам, змушує переглянути свої переконання. У мистецтві стає можливим те, про що ми навіть подумати не могли.

І так, представляємо вам добірку дивовижних скульптур, які всім своїм виглядом ставлять під сумнів закони фізики.

"Сила природи", Лоренцо Куїнн

Італійський скульптор Лоренцо Куінн одного разу став свідком руйнівних наслідків цунамі та торнадо, що вибухнули в Таїланді і дійшли до південної частини США. Під враженням цих подій кілька років тому він почав створювати серію дивовижних скульптур.

Ці статичні фігури дивним чином передають ідею інтенсивного руху – порив вітру, деформацію драпірування одягу, розвіювання волосся за спиною і обертання Землі.

uixvG_Z4l74zagMGihCxOupUc.jpg

"Вурса", Даніель Фірман

Це дивовижний монумент, присвячений теорії Даніеля Фірмана, яка свідчить, що слон зміг би балансувати на своєму хоботі на відстані 18 000 кілометрів від землі.

bC6O5T2IqVLUEO2uR9pd5QEtR.jpg

"Дротяні феї", Робін Уайт

Британський художник створює зі сталевого нержавіючого дроту приголомшливі скульптури фей, що вражають своєю витонченістю та легкістю. Переплетення сталевих ниток створює неймовірне відчуття реалістичності, здається, ще мить і казкові істоти оживуть і відправляться творити диво.

fLfWMrFMAl2AFQIQK3GzH-WsF.jpg

"Перехід", Фредрік Раддум

Норвезький художник відомий своїми образними фігуративними скульптурами і монтажним мистецтвом, які часто досліджують політичні теми.

ffm0aDooI3I3Dn7tSKKXsHplP.jpg

"Кавовий поцілунок" Джонсон Цанг

Чудовий скульптор поводиться з глиною так, як ніби це пластилін. Він створює скульптури, які здаються рідиною або живою плоттю. На творіння його навіяв однойменний місцевий напій, що представляє собою суміш кави і чаю з молоком в гонконзькому стилі.

picture

"Дівчата Апельдорна", Елізабет Стенстра

Це публічна інсталяція в Нідерландах, яка створена голландською художницею. Скульптурна робота складається з трьох бронзових статуй дівчат, які сплять прямо в повітрі, паралельно землі.


"Вікно зі сходами — допомоги чекати пізно", Леандро Ерліх

Епатажний аргентинець не перестає дивувати світ. А свідки цих чудес у французькому Нанті так і не змогли зрозуміти, як влаштована конструкція. До речі, по сходах вільно піднімаються відвідувачі.


"Літаючий камінь", Смабан Аббас

На території каїрського міжнародного аеропорту відвідувачі можуть побачити нестандартну конструкцію. Смабан Аббас зв'язав два великих камені товстим канатом і наділив один валун спроможністю левітіровать над другим.

picture

"Забирай мою блискавку, але не чіпай мій грім", Алекс Чиннек

Перед входом на лондонський ринок Ковент Гарден був поставлений великий будинок в старовинному вікторіанському стилі. Нижня його частина міцно стоїть на бруківці ринкової площі, а ось другий поверх ширяє в повітрі.

M_2TmeL0XAV_2N2dJb45tMTNt.jpg

"Книжкові водоспади", Алісія Мартін

Книги утворюють хвилю з вікон будинків, подібно до водоспаду. Здається, що всередині будинок вже переповнений, а те, що ми бачимо, не вмістилося в простір кімнат і вилилося назовні. Проект художниця реалізувала в своєму рідному місті – в Мадриді.

picture

"Автомобілі", Джеррі Джуд

Скульптури виділяються розмахом, масштабністю і використанням однієї або декількох машин, які літають в повітрі, показуючи тим самим динамічність і швидкість. Додатково такі образи демонструють політ думки автора.

picture

"У підвішеному стані", Менаше Кадишман

Якщо вам захочеться сфотографуватися прямо під залізним кубом, що висить у повітрі буквально на доброму слові, то хвилюватися не варто: ізраїльський художник і скульптор Менаше Кадишман надійно закріпив його.

picture

"Остаточний переїзд", Леандро Ерліх

За задумом автора, будинок в невагомості закликає нас замислитися про подвійні суперечливі неможливості: якщо людина не може протистояти якимось драматичним ситуаціям, їй залишається тільки протистояти їм.

picture

"Дерев'яні ілюзії", Том Еккерт

Так, у це важко повірити, але всі представлені скульптури зроблені з дерева, а для більш точного візуального ефекту пофарбовані скульптором ще і глянсовою фарбою.

picture

"Балансуючі фігури", Джерзі Кедзіор

Творець цих приголомшливих фігур кинув виклик гравітації і зумів досягти майже ідеальнішого балансування скульптурних композицій в повітряному просторі.

picture

"Мандрівник", Бруно Каталано

Можливо, дивлячись "крізь" мандрівника, глядач зможе побачити ті краї, які він залишив, і зрозуміти, що змусило його вирушити в далеку дорогу? Скульптор залишає це питання відкритим, пропонуючи кожному знайти на нього відповідь самостійно.

picture

"Альбедо", Еміль Альзамора

Скульптури американського скульптора вражають пропорційністю та гармонійністю, хоча часто порушують закони гравітації та анатомії.

picture

"Жарт над поліцейським", Том Францен

Скульптурна композиція встановлена в Брюсселі, в районі Моленбик. Вона розташувалася прямо на тротуарі, не обгороджена парканом і постаменту в неї також немає. Вона — немов продовження повсякденного життя міста.

picture

"М'який камінь", Адріан Грей

Художник створює скульптури з каменів, які балансують один на одному. Жодних скріплюючих матеріалів, ніяких підтримок! Статуї майстра немов парять в повітрі окремо один від одного. На батьківщині Андріану Грію дали прізвисько Кам'яний Чоловік.

picture

"Зі слоном на спині", Фаб'єн Мерелле

Французький художник по–своєму відобразив тягар відповідальності на плечах сучасної людини, зобразивши його у вигляді величезного слона.

22Y_x38WGzvcNBE6RAAO4h1D0.jpg

Камінь-інсталяція "Wurf VI", Ганна Боргман і Кенді Ленк

Художня інсталяція розповідає про дику силу, потужність ташвидкість, які відповідають нерухомій, суворій, геометричній та раціональній тектоніці будинку.

picture

"Автомобіль-вуличний ліхтар", Бенедетто Буфаліно

У французького арт-художника завжди є ідеї, що зробити зі старим автомобілем. У його портфоліо вже існує машина, яка перетворена в громадську лавку, автомобіль-вуличний ліхтар і навіть корт для великого тенісу.

7VzXkFMiv-m2uGIYhsPbk7lUJ.jpg

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що буде модно в сезоні осінь-2019.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!