Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Відразу два автори стали Нобелівськими лауреатами з літератури
commentss НОВИНИ Всі новини

Відразу два автори стали Нобелівськими лауреатами з літератури

В цьому році Нобелівську премію вручили і за минулий

10 жовтня 2019, 14:25 comments2307
Поділіться публікацією:








Відразу два автори стали Нобелівськими лауреатами з літератури

Сьогодні Шведська академія присудила Нобелівську премію з літератури відразу двом лауреатам — польської письменниці і поетесі Ользі Токарчук, премію цього року отримав австрійський письменник і драматург Петер Гандке. Про це стало відомо під час прямої трансляції з Осло.

Відзначається, що Токарчук нагороджена за 2018 рік з формулюванням "за наративний уяву, яке з енциклопедичної пристрастю зображує перетин кордонів як форму життя". Петер Гандке в нинішньому році удостоєний премії за "важливу працю, який за допомогою лінгвістичної винахідливості розкрив кордону і своєрідність людського досвіду".

Підставою для того, щоб в цьому році Нобелівську премію в літературній номінації отримали відразу два учасника стало те, в минулому Шведська академія відмовилася від вручення премії через скандал, пов'язаного з фотографом Жан-Клодом Арно, чоловіком колишнього члена академії Катаріни Фростенсон. 18 жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях і насильстві; крім того, Арно повідомляв стороннім імена лауреатів до офіційного оголошення.

Нагадаємо. портал "Коментарі" висвітлює результати нагородження престижної премії в області науки імені Альфреда Нобеля. Так, вчора лауреатами премії з хімії стали  вчені, які займалися розвитком літій-іонних акумуляторів і створенням "перезаряджаємого світу"



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!